De Nacht van Orpheus bij Sociëteit de Burcht

Tijdens een gecombineerde avond van de Burcht Klassiek en de Burcht Literair op donderdag 25 april, in de tuinzaal van Sociëteit de Burcht, wordt de theaterproductie De Nacht van Orpheus uitgevoerd. Hendrik Jan Brethouwer en Marije Reddingius brengen met medewerking van pianist Frank den Herder een indrukwekkende voorstelling waarin het lijden in het concentratiekamp wordt gesteld tegenover liefde en levensdrift. De musicus Hendrik Jan Brethouwer combineerde teksten en gedichten van Jacques Presser met composities van Mozart, Poulenc en Pavel Haas. Samen met pianist Frank den Herder speelt hij onder andere de Suite voor hobo en piano van Pavel Haas, een Joods Tsjechische componist die zelf in Auschwitz is omgekomen. De hoboïste Marije Reddingius verbindt de gesproken teksten met gedeelten uit een compositie van Jiri Laburda. De teksten komen uit de novelle ‘De Nacht der Girondijnen’ en de poëziebundel ‘Orpheus en Ahasverus’ van Jacques Presser. Deze voorstelling kan veel losmaken. Na afloop is het mogelijk om na te praten en wat te drinken. De avond begint om 20.15 uur. Kaarten kosten €12. Meer informatie staat op www.deburchtleiden.nl.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×