(Foto: Gerry van Bakel)

Geslaagd optreden bij Cultuur071 van Tessa Fillié

Cultuur071 heeft een nieuwe rubriek Talent071 en zaterdag 6 april aan Tessa Fillié de eer de aftrap te verzorgen. Dat deed het talent uit Oegstgeest magistraal. De studio zinderde door haar zang. Slechts begeleid door een gitaar, maar het klonk allesbehalve kaal. Studiogast van die dag was Hans van der Maas, programmeur bij Scheltema en muziekrecensent was ook enthousiast. Luister de uitzending terug om zijn oordeel te horen. Tessa Fillié zit in het laatste jaar van het conservatorium en heeft net haar eerste EP uitgebracht. Meer informatie op www.tessafillie.com.

Audiofragment: Nieuwe rubriek in Cultuur071: Talent071

Hans van der Maas is in Scheltema verantwoordelijk voor het maandelijkse theatercafé en in maart en april is de vierde zondag gereserveerd voor singer-songwriters. Verder is hij muziekrecensent voor het muziektijdschrift in Nederland: Oor.

In de uitzending kwam ook Geert van der Velden langs van Fields of Wonder. Fields of Wonder is een collectief van kunstenaars dat gedurende het jaar theatrale voorstellingen maakt. Tijdens het museumweekend kwamen zij met hun eerste van vier producties een culturele parade. Waarbij een bonte stoet van museum naar museum ging en ter plekke een voorstelling was te zien. Gelukkig Leiden is dit jaar het thema. In juni luidt Fields of Wonder de zomer weer in met het Openluchthotel. Kijk voor meer informatie op www.fieldsofwonder.nl.

Bij de uittips van Diana van der Driessche ging het natuurlijk over het museumweekend. Elk museum is dit weekend toegankelijk voor leuke prijs van €1, en met de museumjaarkaart gewoon gratis. Voor alle voorstellingen, tentoonstellingen en optreden ga naar www.stadspodia.nl en www.leiden.nl. Peter Visser brengt elke weekend voor het voetlicht wat je echt niet mag missen in Leiden op muziekgebied. Kijk voor zijn  uitgebreide agenda op www.muziekgezien.blogspot.com of volg Peter op Twitter via @muziekgezien en dan krijg je elke dag een serie tweets met wat er die dag aan livemuziek te beluisteren valt in Leiden. Govert de Kok bespreekt elke week de leukste of mooiste film die in Leiden te zien is. De volledige bioscoopagenda vindt je op www.bioscopenleiden.nl.
Stem volgende week zaterdag ook weer af op Cultuur071. Het wekelijkse cultuurprogramma van Sleutelstad FM, elke zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur op 93.7 FM, 102.4 kabel of via www.sleutelstad.nl.

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×