De winnaars, foto en reportage: J.P. Kranenburg.

Winnaars Willie Wortel Wedstrijd gekozen

Gisteren zijn de drie prijswinnaars van de Willie Wortel Wedstrijd bekendgemaakt. Op de eerste plaats kwamen de tweedeklassers van het Da Vinci College met hun ‘klik-on’, een soort superpaperclip waarmee onder andere de capuchon niet meer van het hoofd waait, een handige uitvinding bedacht uit eigen, dagelijkse frustratie op de fiets naar school. Isabel, Sarah en Esmée bedachten de klipjes en kwamen achter nog veel meer toepassingen. De tweede prijs ging naar een soort tostiapparaat op accu, de T.O.S.T.A ofwel ‘The Out Side Tosti Apparaat’ en de derde prijs naar de ‘techno-tandenborstel’ met ingebouwde tandpasta. Wethouder Frank de Wit reikte de prijzen uit.

Technolab Leiden organiseerde deze zevende editie van de wedstrijd. Van alle 17 uitvindingen die in de finale stonden zijn prototypes gemaakt die nog tot en met 28 april te zien zijn in Museum Boerhaave.

Meer info: www.williewortelwedstrijd.nl

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×