Staatssecretaris in rolstoel door stationspoortjes

Als het aan PvdA-duoraadslid Gijs Holla ligt, gaat staatssecretaris Wilma Mansveld in een rolstoel van het Stationsplein het Centraal Station in. Holla voert samen met het overgrote deel van de Leidse gemeenteraad al jaren actie tegen de ov-poortjes die de NS – waarschijnlijk illegaal – in de stationshal plaatste. De poortjes staan weliswaar nog steeds open, maar vormen ook dan een barriëre voor minder-validen. De NS weigert al jaren om aan de Leidse wensen tegemoet te komen en de poortjes weg te halen. De raad ziet liever ov-palen waarmee ov-reizigers kunnen in- en uitchecken, maar daar wil de NS niet aan. De poortjes zouden nodig zijn voor de veiligheid.

Audiofragment: PvdA-duoraadslid Gijs Holla hoopt dat staatssecretaris Mansveld de NS en Prorail dwingt de poortjes op Leiden Centraal weg te halen.

Op 5 juni komt de staatssecretaris op uitnodiging van Holla naar Leiden om met eigen ogen te zien waarom Leiden de poortjes kwijt wil. Holla hoopt Mansveld te overtuigen, zodat de poortjes alsnog worden vervangen door palen. “De staat is tenslotte nog steeds eigenaar van de NS en Prorail”.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×