Leden motorbende langer vast

De 16 leden van motorbende Trailer Trash Travellers (TTT) die afgelopen week bij een grote actie werden opgepakt, blijven nog zeker 14 dagen vast zitten. Dat heeft de rechter-commissaris besloten. De 16 worden verdacht van onder meer afpersing. Afgelopen dinsdag werden er uiteindelijk 18 arrestaties verricht in de hele provincie. Woensdag meldde een 19e verdachte zich bij de politie. Ze worden allemaal in verband gebracht met de overnamepoging van het clubhuis van de Leidse motorclub Pegasus, begin dit jaar. Daarbij werd gedreigt het clubhuis ‘af te fakkelen’ als Pegasus zich niet vrijwillig aansloot bij de TTT.

De gemeente Leiden kwam direct in actie en spande een kort geding aan tegen de TTT om het lcubhuis weer in handen te krijgen. De gemeente won die zaak en het Openbaar Ministerie startte een onderzoek tegen de zogenaamde 1%-motorbende. Die term is ontleend aan een bewering van de Hell’s Angels die zeiden dat 99% van de leden zich aan de wet houdt.

Bij de actie van dinsdag 26 maart vonden er huiszoekingen plaats in Leiden, Katwijk, Rijnsburg, Hellevoetsluis, Wassenaar, Achthuizen, Schiedam en Vlaardingen en Den Haag. In die laatste stad is het clubhuis van de Trailer Trash Travellers doorzocht. In diverse panden werden spullen aangetroffen die afkomstig zijn uit het clubhuis van Pegasus.

Het doel van de invallen was het verzamelen van informatie over de afpersing. In de woningen werden ook meerdere wapens, handgranaten, explosieven, kogelwerende vesten, vuurwerk, hennep en een grote hoeveelheid contant geld aangetroffen. Daarnaast zijn er in het kader van de Pluk Ze wetgeving nog diverse goederen in beslag genomen.

Leiden ttt


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×