Finale Willie Wortel Wedstrijd live op internet

Aanstaande woensdagavond vindt de Finale van de Willie Wortel Wedstrijd plaats. Deze is live te volgen op internet. De zestig finalisten presenteren tijdens de finale hun prototype, dat ze samen met professionele technici bouwden, aan een deskundige jury. De jury zal de uitvinders beoordelen op originaliteit, techniek en presentatie. De juryleden zijn Frank de Wit (wethouder van Onderwijs, Sport en Milieu), Judith van Dommelen (docente Natuuronderwijs, Hogeschool Leiden) en Coen Jonker (stagiair bij Technolab en de bedenker van de grootste menselijke stroomkring).

Een van de uitvindingen is de huiswerkhulp app, ontwikkeld door Refresh Media. Deze app voor de smartphone helpt de leerlingen met het plannen, maken en leren van hun huiswerk. Een ander idee is de T.O.S.T.A. Dit is een tostiapparaat op een accu waardoor overal en altijd een tosti gemaakt kan worden. Deze uitvinding is gebouwd door de leerlingen van het Da Vinci College samen met een student elektrotechniek van het ID College Gouda.

Naast de hoofdprijs reikt de jury het Lampje uit aan de beste technische vinding en de Willie aan het origineelste en leukste idee dat in de praktijk onuitvoerbaar blijkt. Een bijzondere prijs is de Publieksprijs. Stemmen hiervoor is nog mogelijk tot woensdag 3 april, 8.00 uur op www.williewortelwedstrijd.nl. Vanaf 19.30 uur is de finale daar live te volgen. Alle uitvindingen zijn tot en met 28 april te zien in Museum Boerhaave.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×