Foto's: J.P.Kranenburg.

Juf Gabi schenkt haar afscheidscadeau aan Museum de Lakenhal

Juf Gabi (van der Wel) van De Zijlwijkschool is 65 jaar geworden en eigenlijk had niemand door dat deze energieke duizendpoot al de pensioenleeftijd bereikte en afscheid zou nemen. Als afscheidscadeau vroeg de juf familieleden en collega’s om geld, dat zij wilde schenken aan Museum de Lakenhal. Vanaf haar jeugd voelt zij al een sterke band met het Leidse museum en ieder jaar leidde zij haar leerlingen en soms zelfs buitenlandse leerlingen rond. De juf ontving tijdens het feestelijke afscheid een cheque van € 1203,50, die zij afgelopen middag overhandigde aan Minke Schat, hoofd publiek Museum De Lakenhal.

Gabi van der Wel: “Het museum moet gerenoveerd worden terwijl er nog naar aanvullende financiering wordt gezocht. Museum De Lakenhal werkt hier momenteel hard aan. In de wensen van de restauratie en uitbreiding van Museum De Lakenhal is o.a. ook een educatieve publieksruimte opgenomen, welke in de toekomst ingezet kan worden voor publieksactiviteiten en educatieve projecten. Het zou mij een eer zijn om hieraan te kunnen bijdragen. Onze Zijlwijkschool komt al jaren graag in de Museum Lakenhal, we maakten er vaandels, leidden gasten rond, bekeken de historische afdeling over Het Beleg; groep 5 kreeg daar soms nog les en ga zo maar door. Zelf heb ik goede herinneringen aan dit museum, omdat ik als kind, alleen, uit Den Haag per trein naar Leiden mocht om de Jan Steens in Museum De Lakenhal te gaan bekijken. Over een paar weken vertrekken mijn man en ik naar Tanzania om daar nieuwe uitdagingen tegemoet te gaan. Het geeft me een goed gevoel om hier iets na te laten aan ons alle erfgoed.”

Minke Schat: “Als museum zijn wij zowel verheugd als ontroerd om te merken dat we draagvlak en enthousiasme hebben gecreëerd bij iemand van het basisonderwijs voor de restauratie en uitbreiding van het museum, maar vooral ook dat ons educatieve programma voor groep 5 zo bijzonderder werd gewaardeerd. In onze missie vertellen we o.a. dat wij met de inhoud een breed publiek – jong en oud – willen inspireren en graag willen bijdragen aan een ieders persoonlijke ontwikkeling. Het is fijn om positieve waardering op de realisering hiervan als feedback te ontvangen. Missie geslaagd! Het ontroert ons dat we vanuit de basisschoolomgeving zoveel betrokkenheid ontvangen, ook voor ons educatieprogramma vanuit Museum & School, zoals ‘Dat Bewaren We”

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×