CDA Leiden wil maatschappelijke stages scholen behouden

De coalitie van VVD en PvdA wil de maatschappelijke stages afschaffen. Dit tot groot ongenoegen van het CDA Leiden. ‘De stages hebben een pedagogisch en maatschappelijk belang’, weet Moniek van Sandick, raadslid van de partij. ‘Honderden leerlingen hebben een ander Leiden leren kennen.’ Zij wil van Burgemeester en Wethouders (B&W) weten wat de besturen van de scholen hebben besloten met de stages te doen. Nu de Den Haag de geldkraan dichtdraait, vreest Van Sandick een einde aan ‘de energie die de afgelopen jaren in de organisatie’ van de stages is gestoken. Het geld voor de stages is niet geoormerkt en zou in principe ook voor andere doeleinden kunnen worden aangemewend. Van Sandick wil graag, via B&W welke plannen de besturen nu hebben. Zij verwacht binnen zes weken -de reguliere termijn – een antwoord op haar vragen.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×