(Foto: Politie.nl)

Zeventien aanhoudingen, handgranaat en geweer bij invallen Trailer Trash Travellers

In Zuid-Holland is een grote politieactie aan de gang tegen de motorclub Trailer Trash Travellers. Het Openbaar Ministerie verdenkt de club van afpersing van leden van een andere motorclub, Pegasus.

Audiofragment: Burgemeester Lenferink over de invallen bij leden van de Trailer Trash Travellers.

Vanochtend is de politie onder meer binnengevallen in het clubhuis in Den Haag. Verder worden verspreid over de provincie zo’n twintig huiszoekingen verricht. Hierbij zijn zeker zeventien mensen opgepakt. Alle arrestanten zijn lid van de Trailer Trash Travellers, of daaraan verbonden.

UPDATE: Inmiddels zijn er 18 verdachten aangehouden in Leiden, Katwijk, Rijnsburg, Hellevoetsluis, Wassenaar, Achthuizen, Schiedam en Vlaardingen. Waarbij het volgende is aangetroffen: Zes wapens in een woning in Vlaardingen, waaronder twee automatische wapens. In de woning werden ook handgranaten, explosieven en twee kogelwerende vesten met daarop ‘politie’ aangetroffen. Een hennepkwekerij in een woning in Leiden, vijftig kilo henneptoppen in een woning in Schiedam, vijf kilo henneptoppen in een woning in Rijnsburg en vuurwerk in een pand in Den Haag.

Daarnaast zijn nog diverse goederen in beslag genomen, in het kader van de Pluk Ze wetgeving: Een boot inclusief trailer, twee motoren, twee auto’s en een grote hoeveelheid contact geld. De belastingdienst heeft informatie aangetroffen die aanleiding geeft voor aanvullend onderzoek.

De Trailer Trash Travellers namen begin dit jaar het Leidse clubhuis van Pegasus over, maar dat zou onder dwang zijn gebeurd. Naar aanleiding daarvan is het Openbaar Ministerie een onderzoek begonnen, en dat heeft volgens justitie bewijs van afpersing opgeleverd. Vorige maand bepaalde de rechter al dat de overname van het clubhuis onrechtmatig was.

De Trailer Trash Travellers zijn verbonden aan de Hells Angels en staan te boek als een 1-procent-motorclub. Die term, verwijzend naar de uitspraak van motorrijders zelf dat 99 procent van hen zich aan de wet houdt, wordt gebruikt voor clubs die zich bezighouden met criminele activiteiten.

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude ttt


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×