Daan Sloos (foto: PR)

Leefbaar Leiden bezorgd over Leidse jihadstrijders

Volgens de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) zijn er de afgelopen tijd zo’n honderd Nederlandse moslims naar Syrië afgereisd. Aldaar sluiten veel van hen zich aan bij jihadistische strijdgroepen. Als deze strijders terug keren naar Nederland kunnen zij getraumatiseerd en in hoge mate geweldsbereid zijn, daardoor vormen zij een bedreiging.

Audiofragment: Fractievoorzitter Daan Sloos van Leefbaar Leiden wil weten of er ook Leidse Jihad-strijders in Syrië zitten.

Daan Sloos (Leefbaar Leiden) maakt zich zorgen over deze ontwikkeling en is benieuwd of er ook Leidse jongeren naar Syrië vertrekken. In een brief aan het college vraagt Sloos hoe de gemeente met deze kwestie omgaat en wie de eventuele problemen gaat betalen.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×