Wethouder Frank de Wit licht de collegebesluiten van deze week toe

De gemeente Leiden heeft een ‘subsidietool’ online gezet die de gemeenteraad moet helpen bij het invullen van een bezuiniging van drie miljoen euro op de subsidies die Leiden jaarlijks verstrekt. Nu het programma online staat, kan iedereen ermee aan de slag om zo meer inzicht te krijgen in die Leidse subsidies. Ook heeft het college vandaag besloten een aanbesteding te starten voor groot onderhoud aan het stadhuis. Dat moet in de loop van dit jaar plaatsvinden. En Leiden krijgt twee duurzaamheidsfondsen. De ene is bedoeld voor particulieren, de ander voor allerlei organisaties die duurzaamheidsprojecten willen uitvoeren. Particulieren krijgen maximaal 1.000 euro, instellingen maximaal 25.000 als ze zelf ook zo’n bedrag investeren.

Audiofragment: Wethouder Frank de Wit geeft een toelchting op de besluiten die het Leidse college vandaag heeft genomen.

Tenslotte besloot het college om eenmalig 20.000 euro bij te dragen aan de komende troonswisseling. Van dat bedrag is 13.000 euro bedoeld voor een Koningslinde. die wordt gepland aan het Rapenburg. De rest van het geld is voor een gratis concert dat Vox Humana in de Marekerk geeft en extra schermen in de stad om de kroning te kunnen volgen.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×