De Universiteit Leiden heeft grootste plannen voor het gebied tussen de Witte Singel en de Doelensteeg. De toekomst van alle gebouwen, behalve dat van de universiteitsbibliotheek, staat ter discussie.

Universiteit bouwt nieuwe faculteit aan Witte Singel

De Universiteit Leiden gaat het gebied tussen de Witte Singel en de Doelengracht herontwikkelen. De toekomst van alle universitaire gebouwen in het gebied – met uitzondering van de universiteitsbibliotheek aan de Witte Singel – staat ter discussie. De universiteit wil in het gebied één ‘unilocatie’ voor de faculteit Geesteswetenschappen realiseren. De gemeente is blij met de plannen en draagt ook bij in de (plan)kosten.

Audiofragment: Wethouder Van Woensel over de herontwikkeling van het universiteitsgebied rond de Witte Singel.

Volgens het college gaat het om een zeer belangrijke ontwikkeling die volop kansen biedt om Leiden verder op de kaart te zetten als ‘kennisstad’. Ook past de herontwikkeling goed in de plannen voor het Singelpark. De wandelroutes langs het water kunnen er in worden meegenomen.

Over twee weken sluiten de universiteit en de gemeente een intentieovereenkomst voor de herontwikkeling van het gebied. Samen met ‘de stad’ worden de uitgangspunten voor de plannen vervolgens opgesteld. Na besluitvorming in de gemeenteraad wordt er vervolgens een stedebouwkundig plan ontworpen.

Leiden Humanities Campus


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×