MuseumWeekend in Museum Boerhaave

Tijdens het MuseumWeekend van zaterdag 6 en zondag 7 april trakteert Museum Boerhaave zijn bezoekers op een boeiend programma voor jong en oud. De entreeprijs dit weekend is slechts € 1,00.

Zaterdag 6 april

Op zaterdag zijn er presentaties over de schatten uit de bibliotheekcollectie. Oud-bibliothecaris Harry Leechbruch Auwers toont de topstukken uit de 25.000 stuks tellende bibliotheek van het museum. Met onder meer een kruidenboek uit 1526, anatomische boeken en beweegbare boeken.

Er zijn rondleidingen door de tentoonstelling Leydse Weelde, over botanische ontdekkingen in de Gouden Eeuw. Door deze tentoonstelling loopt ook een kinderspeurtocht over planten en bloemen. In het museum is er tevens een klokkenspeurtocht, waarmee kinderen een fruitklok kunnen winnen.

Zondag 7 april

Op zondag geeft Luc Kooijmans een lezing over Herman Boerhaave. Hij schreef de biografie van deze bijzondere medicus, die in 1709 plotseling benoemd werd tot hoogleraar plantkunde. Daarnaast zijn er rondleidingen door de tentoonstelling Leydse Weelde, over botanische ontdekkingen in de Gouden Eeuw.

Op zondag zijn er ook extra kinderactiviteiten: leerzame knutselworkshops en ontdekkingsreiziger Kapitein Jan May, die een spannend verhaal over zijn zeereis vertelt. Door de tentoonstelling Leydse Weelde loopt een kinderspeurtocht over planten en bloemen. Ook is er een klokkenspeurtocht in het museum, waarmee kinderen een fruitklok kunnen winnen.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×