Hoge straffen geeist in moordzaak Voorhout

Het OM heeft afgelopen week in hoger beroep gevangenisstraffen van 17, 16 en twee keer 12 jaren geëist tegen vier verdachten die worden verdacht van moord op de man van één van de verdachten, op 6 januari 2007 te Voorhout.  Het OM is van mening dat sprake is van het medeplegen van moord nu verdachten opzettelijk en met voorbedachte raad het slachtoffer in zijn eigen huis, terwijl hij sliep, van het leven hebben beroofd. Een van de verdachten heeft na zorgvuldige planning, voorbereiding en overleg met zijn medeverdachten, met een hakmes de man om het leven gebracht. Verdachten hebben een week de tijd genomen om de moord nauwkeurig voor te bereiden.

Alle verdachten komen uit de directe (gezins)omgeving van het slachtoffer. Dit laatste geeft tezamen met de wijze waarop de moord is gepleegd, de feiten een buitengewoon luguber karakter, aldus het OM. De rechtbank legde eerder straffen op van 17,16, 12 en 7 jaar gevangenisstraf. Alle verdachten zijn hiertegen in hoger beroep gegaan. Het OM heeft hoger beroep ingesteld in de zaak waarin 7 jaar gevangenisstraf werd opgelegd. Het hoger beroep van het OM in deze zaak is gericht tegen de strafmaat.
 
De uitspraak volgt naar verwachting op 26 mei.

Regio


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×