Eis twee jaar cel tegen verdachte van overval op bejaard stel

De officier van justitie in Den Haag heeft vandaag een gevangenisstraf van twee jaar waarvan zes maanden voorwaardelijk geëist tegen een 18-jarige man uit Hillegom. Hij wordt ervan verdacht dat hij op 7 juni 2010 in Lisse een bejaard echtpaar van achter in de zeventig in hun auto heeft overvallen en bedreigd. Het bejaarde echtpaar deed die bewuste dag boodschappen in het centrum van Lisse. Toen ze wilden wegrijden van de parkeerplaats aan de Koninginneweg, werd de rechterachterdeur van de auto opengetrokken en stapt er een jonge man achterin de auto. De bejaarde vrouw probeerde nog uit de auto te stappen, maar de overvaller trok haar terug de auto in en zette een mes met de punt tegen haar rug. De man werd vervolgens gedwongen om naar een pinautomaat te rijden. Toen het pinnen mislukte, dwong de verdachte de man om naar een andere pinautomaat te rijden aan de Kanaalstraat. Daar wist de echtgenoot alarm te slaan.

Meerdere mensen, waaronder een agent, zagen de verdachte uit de auto springen en gingen achter hem aan. Niet veel later werd hij door de politie aangehouden. Hij had het mes nog in zijn handen. De verdachte ontkende tijdens politieverhoren en bij de rechter-commissaris dat hij de overvaller is. Op een eerdere zitting vorig jaar legde de man echter plotseling wel een bekennende verklaring af. Daarop besloot de rechtbank om de zaak aan te houden en de verdachte te laten onderzoeken. Uit psychologisch onderzoek is gebleken dat de verdachte enigszins verminderd toerekeningsvatbaar is.

Vandaag is de rechtszaak tegen de verdachte inhoudelijk behandeld. De officier van justitie benadrukte tijdens de zitting dat slachtoffers van dergelijke ernstige delicten hier nog langere tijd de gevolgen van kunnen ondervinden. Het bejaarde echtpaar is gedurende langere tijd bedreigd door de verdachte en ze zijn erg bang geweest. Het echtpaar heeft nog altijd psychische klachten en mevrouw heeft hierdoor zelfs hartproblemen gehad.

De rechtbank doet over 14 dagen uitspraak.

Regio


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×