In 2009 kreeg Jochem Myjer de erepenning van Leiden. Vandaag is ook die andere beroemde Leidenaar onderscheiden. Armin van Buuren is door Koningin Beatrix benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Armin was compleet verrast toen direct nadat hij zijn laatste set had afgesloten ineens Jochem Myjer en burgemeester Lenferink het podium opkwamen om hem in het zonnetje te zetten. "Dit had ik totaal niet aan zien komen," aldus de eerste reactie van een verbouwereerde Armin. "Vrienden van me zeiden weleens dat er in Leiden niks te doen is. Moet je vandaag nou kijken. De mensen komen zelfs uit Amsterdam hierheen in plaats van andersom. Leiden is fucking cool!" (Foto's: Chris de Waard, video Emile van Aelst van www.leidseglibber.nl).

Koninklijke onderscheiding voor Armin van Buuren

Leidenaar Armin van Buuren gaat sinds vandaag niet alleen meer door het leven als beste dj ter wereld, maar ook als Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Tijdens zijn optreden op City Moves op de Garenmarkt kreeg Armin zojuist uit handen van burgemeester Lenferink de Koninklijke onderscheiding opgespeld. Hij wordt geroemd om zijn bijdragen aan de promotie van de Nederlandse dancemuziek wereldwijd en zijn bijdragen aan de muziekeconomie. Ook voor Leiden maakt Armin zich verdienstelijk. Het afgelopen jaar bijvoorbeeld door zich, samen met Jochem Myjer, in te zetten om het Glazen Huis in december van dit jaar naar Leiden te krijgen. Ook zette hij zich in voor kankerpatiëntjes in de Greet & Meetshow. Armin van Buuren ontving onder andere de Gouden Harp (2009) en de Popprijs (2007). Ook in het buitenland werd hij diverse keren onderscheiden. Naast zijn muziekactiviteiten heeft Armin van Buuren in 2002 aan de Universiteit Leiden zijn meesterstitel gehaald; hij studeerde af op het terrein van het auteursrecht.

De 34-jarige dj uit Leiden staat al jaren aan de top van de internationale Dance hitlijsten. In 1995 bracht hij zijn eerste vinyl-single uit en nog geen twee jaar later begon zijn zegetocht over de wereld met de single Blue Fear. In de jaren die volgden werd hij een van de meest toonaangevende DJ’s ter wereld. In 2001 kreeg hij zijn eerste eigen radioshow op ID&T, in de jaren 2006, 2007 en 2008 gevolgd door de wereldwijd uitverkochte Armin Only Tours. De huidige radioshow van Armin van Buuren, A State of Trance, wordt wekelijks in meer dan 35 landen uitgezonden via de radio en internet en trekt meer dan 10 miljoen luisteraars. Hij voert al jarenlang de hitlijsten en populariteitspolls in de Trancewereld aan. Armin van Buuren heeft inmiddels zijn activiteiten ondergebracht in zijn eigen bedrijf Armada Music.

Cultuur Leiden armin


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×