Zangeres Gülendem Abbas, foto: PR.

Vijf vrouwen centaal bij Zijlicht

Op zondag 1 mei staan in Scheltema vijf bijzondere vrouwen centraal tijdens Zijlicht. De vijf worden gesteund door AIDA Nederland omdat ze in hun land van oorsprong in aanraking kwamen met geweld en dictators én omdat ze kunst maken. Onder de titel: ‘Vrouwen & Kunst’ wordt een intrigerend programma gepresenteerd in woord, beeld en geluid met ervaringen uit Kashgar, Afghanistan, Iran en voormalig Joegoslavië.
De vijf vrouwen zijn: Zangeres Gülendem Abbas. De teksten van haar werk, waarin vrouwenmotieven overheersen, tonen de verstandelijke wereld van de vrouw en haar mooie figuur.
Shakila Azizzada schrijft korte verhalen en gedichten. Bij uitgeverij Bornmeer verscheen haar dichtbundel “Herinnering aan niets”. Shakila woont en werkt sinds 1985 in Nederland als tolk.

Van Parisa Damandan wordt een film vertoond over het werk dat ze heeft verricht na de aardbeving in Bam van 2003. Zij heeft de honderdduizenden foto’s en negatieven opgegraven en verzameld om een beeld te creëren van het leven voor de aardbeving.
Mojgan Lalizadeh & Aleksandra Mihajlovic werken samen aan het project Portretten Binnenstebuiten: ”Wat zijn de interesses, passie, dromen en verlangens van degene, die zich tegenover mij bevindt, en hoe breng ik die in beeld?”

Scheltema Zijlicht vindt plaats op elke eerste zondag van de maand vanaf 14.30 uur en de toegang is gratis. Meer info; www.scheltemacomplex.nl

Cultuur


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×