De feestelijke ingebruikname van de bijenstal, foto: Ewald Beekman.

Feestelijke opening bijenstal in Cronensteyn

Afgelopen woensdag vond de feestelijk opening plaats van de bijenstal in park Cronensteyn. Nadat vandalen eerder vernielingen hadden aangebracht werd de stal door diverse vrijwilligers opgeknapt en beter afgesloten om dit soort nare zaken te voorkomen. Naast de opening van de nieuwe stal werd ook de aftrap gegeven voor het 100-jarige jubileum van de Leidse Imkervereniging. De nieuwe bijenkasten werden gesponsord door de Rabobank Leiden in het kader van het wensenfonds en Fonds 1818. Marcel in der Maur van de Rabobank kreeg een snelle cursus van de voorzitter van de Imkervereniging Jan Willem van Rijn van Alkemade, onder toeziend oog van mevr. Janssen van Raay van Fonds 1818.

Wie zelf eens wil zien hoe het imkeren in zijn werk gaat kan op 11 juni naar de Leidse bijenmarkt komen, die gehouden wordt aan de Zoeterwoudsesingel.

Meer info en volledig jubileumprogramma: www.imkersleiden.nl

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×