Leerlingen van de Zwaluw: Marijn, Thom, Chivanni en Latisha, foto's: Jacqueline Borg

Leukste ideeën beloond bij Finale Wenswijk

Vanmorgen vond in Buurtcentrum Stevenshof de presentatie plaats van de leukste ideeën, die scholieren van vier basisscholen uit de wijk bedachten om hún Stevenshof leuker te maken. In het kader van de Finale Wenswijk kozen wethouder Frank de Wit en directeur van woningcorporatie de Sleutels, Gerda van den Berg, uit de 15 beste inzendingen vier winnaars. Naast een leuke prijs is de beloning vooral dat de plannen daadwerkelijk worden uitgevoerd. De zenuwen stonden strak gespannen, maar toch lukte het de kinderen om heldere en duidelijke presentaties te geven, geïllustreerd met hun eigen ontwerpschetsen. De algemene boodschap was al snel duidelijk: kinderen willen meer groen, minder rotzooi en meer speelruimte. De winnaars zijn: Mats, van de Stevenshofschool, met het idee om de waterkwaliteit in de wijk te verbeteren, zodat er weer volop vissen kunnen zwemmen; Marijn, van de Zwaluw, met een idee voor vogelhuisjes; Nina, van ’t Klankbord, die graag muurschilderingen wil en Giovanni, van de Anne Frankschool, die een nieuw klimrek ontworpen heeft, om het oude, roestige exemplaar te vervangen. Om de groene wensen tegemoet te komen worden bovendien in de hele wijk bloembollen gepoot.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×