Suske en Wiske en het Lijdende Leidenis in een speciale editie voor de stad Leiden exclusief via de 3 October Vereeniging te bestellen en heeft acht extra pagina's met informatie over het Leids Ontzet die niet in de reguliere editie zijn opgenomen. Het collectors item kost € 5,25 exclusief verzendkosten en is te bestellen via suskeenwiske@3october.nl. Vermeld in de mail uw naam, adres en het aantal gewenste exemplaren.

Leidse Suske & Wiske vanaf nu te koop

Een speciale Suske en Wiske die handelt over het Leids Beleg is vanaf nu te bestellen via de 3 October Vereeniging. In ‘Suske en Wiske en het Lijdende Leiden’ maken Lambik en Sidonia ruzie. Een ietwat vreemde vriend des huizes wil hen helpen en voert hen samen met de rest van de bende op magische wijze naar het verleden. De hoofdrolspelers uit de immens populaire stripreeks blijken zich plots in het Leiden van 1574 te bevinden. Daarbij zijn ze hun eigen identiteit vergeten en spelen ze de rol van enkele historische figuren.

In ‘Het Lijdende Leiden’ kruipt Lambik in de huid van Valdez, de bevelhebber van de Spaanse troepen die de stad in die dagen belegeren. Sidonia gaat door het leven als Magdalena Moons, de dame met wie Valdez een liefdesaffaire had. Hun relatie krijgt een flinke knauw als blijkt dat Magdalena de kant van de Leidenaars kiest. Vooral het feit dat Valdez de stad laat uithongeren stoot haar tegen de magere borst. Ze tracht Valdez ervan te overtuigen het beleg op te geven. Beiden zijn echter bijzonder koppig en het lijkt er op dat hun liefde een stille dood zal sterven.

Tot overmaat van ramp bevindt er zich een mol in de stad die ervoor zorgt dat Sidonia ook bij de Leidenaars in slecht daglicht komt te staan. Een hopeloze situatie, ware het niet dat twee kids hen te hulp komen, Louise, het nichtje van Magdalena en Francis, een weesjongen uit de stad. Zal de liefde alles overwinnen en Lambik en Sidonia weer dichter bij elkaar brengen?

Cultuur Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×