Twee Leidenaren voor de rechter wegens dreigingen in sfeer van Alphens drama

Vandaag zijn twee Leidenaren voor de rechter-commissaris geleid, die ervan worden verdacht bedreigingen te hebben geuit, die verwijzen naar de schietpartij in Alphen aan de Rijn. Een 17-jarige jongen stuurde een tweed rond met de mededeling, dat hij bij een supermarkt in de buurt zou gaan schieten. Een 29-jarige plaatsgenoot uitte een zelfde dreiging voor de deur van Albert Hein aan het Kooiplein. Morgen komt ook een 39-jarige man uit Noordwijk voor de rechter, die via een sms heeft gedreigd met dezelfde situatie als in Alphen. Politie en OM nemen deze bedreigingen serieus en zien de humor van dit soort misselijke ‘grappen’ totaal niet in. Internet-surveillanten zijn actief op zoek naar dergelijke berichten binnen ‘social media’ en doen altijd onderzoek. De verzenders worden aangehouden en de kosten van de politie-inzet moeten ze zelf betalen.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×