Stadsgehoorzaal, foto: PR.

Roze stadswandeling langs geschiedenis Leidse homobeweging

Aanstaande zondag organiseert de Culture Club van COC Leiden een bijzondere stadswandeling met een roze tintje. Onderleiding van Peter van Eeten, die de wandeling heeft uitgezet, voert de route langs plekken, die een belangrijke rol spelen in de geschiedenis van de homobeweging in de Sleutelstad. Van Eeten vertelt uit eigen herinnering, maar heeft ook een uitgebreid archiefonderzoek gedaan en met diverse bekende Leidse homo’s en lesbo’s gesproken. De tocht voert veel verder dan alleen langs het COC op de Langegracht en gaycafé De Roze Beurs daar om de hoek. Zo komen de Stadsgehoorzaal, ’t Praethuys op het Vrouwenkerkhof en de huidige balletschool aan de Caeciliastraat ruimschoots aan bod.

Wie mee wil wandelen, is van harte welkom en deelname is gratis. Verzamelen om 13.00 uur in het COC-pand aan de Langegracht 65 (naast de Aldi).

Meer info: www.cocleiden.nl

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×