Lezing verzetsman Gerrit Kastein

Op donderdag 28 april organiseert BplusC een lezing over verzetsman Gerrit Kastein. De lezing wordt gegeven door de Leidse socioloog Buck Goudriaan, die de biografie Verzetsman Gerrit Kastein (1910 – 1943), `een communistische intellectueel van een vreeswekkende koelbloedigheid’ geschreven heeft. In die biografie wordt het levensverhaal van Gerrit Kastein verteld, die vanaf het begin van de jaren dertig streed tegen het opkomende fascisme. Kastein studeerde in Leiden af als arts en werkte een aantal jaar bij de Psychiatrisch-neurologische Kliniek Rhijngeest in Oegstgeest. In 1943 was hij betrokken bij de eerste vormen van het gewapende verzet: de aanslagen op de NSB’ers generaal b.d. Seyffardt in Den Haag en het echtpaar Reydon in Voorschoten. Hij werd opgepakt en kwam bij een ontsnappingspoging om het leven.

Buck Goudriaan studeerde sociologie aan de Rijksuniversiteit Leiden en publiceerde eerder over de Tweede Wereldoorlog en over Leiden.

De lezing vindt plaats in de bibliotheek aan de Nieuwstraat en duurt van 19.30 tot 20.30 uur. De toegang is vrij. Aanmelden kan via klantenservice@bplusc.nl.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×