Extern onderzoek naar brand Rivierduinen

Het COT (Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement) in Den Haag gaat de brand onderzoeken bij de afdeling intensieve ouderenzorg van Riveirduinen in Oegstgeest. Op 12 maart kwamen daar twee bewoners om het leven en raakten enkele anderen gewond bij een brand in één van de paviljoens. Enkele dagen later overleed een derde slachtoffer. De oorzaak van de brand is nog steeds niet bekend. De Raad van Bestuur van Rivierduinen wil helderheid over de ramp en heeft daarom besloten om een grondig en onafhankelijk extern onderzoek uit te laten voeren. Eind mei worden de resultaten verwacht.

Rivierduinen hoopt dat uit het onderzoek de feitelijke toedracht van de calamiteit zal blijken. Daaruit kunnen dan lessen worden getrokken gebruiken om de veiligheid te verhogen.

Niet alleen directie en personeel van Rivierduinen zullen aan het onderzoek meewerken. Ook derden worden opgeroepen zich met relevante informatie bij het COT te melden. Dat kan per e-mail via cot@cot.nl met als titel van het bericht ‘onderzoek brand GGZ Leiden’.

Regio


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×