Het Engels kathedraalorgel in de Hooglandse Kerk, foto: PR.

16 solisten van Nederlands Operakoor zingen in Hooglandse Kerk

Onderleiding van organist Brian Fieldhouse zullen 16 solisten uit Het Koor van De Nederlandse Opera een bijzonder concert geven in de Hooglandse Kerk. Het concert wordt georganiseerd door de Stichting Cathedral Organ Leiden en vindt plaats op 26 april, aanvang 20.15 uur. Fieldhouse opent het programma met orgelmuziek van J.S. Bach en zijn Engelse tijdgenoten John Stanley, William Walond en Samuel Wesley. Vervolgens zullen de 16 solisten werken ten gehore brengen, die Ralph Vaughan Williams maakte op teksten van William Shakespeare. Het concert wordt beëindigd met de Serenade to Music, een compositie, waarin aan elk van de stemmen een solofrase wordt toebedeeld. De tekst is een ode aan de muziek, afkomstig uit Shakespeares ‘The Merchant of Venice’. Kaarten zijn te koop aan de deur. Meer info: www.cathedralorgan.nl

Cultuur


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×