De Sassenheimse loco-burgemeester Leo van der Zon speldde Co Snel de versierselen gistermiddag op. (Foto: Bart Kool, www.deteyding.nl).

Radioveteraan Co Snel krijgt lintje bij afscheid

In 1986 kwam hij in dienst bij Omroep Rijnland, de toenmalige lokale omroep van deze regio. Gisteren nam hij nam hij na al die jaren afscheid van zijn betaalde radiowerk: Co Snel. Op 29 maart werd hij 65 en dat was ook zijn laatste werkdag bij Unity FM waar hij de laatste jaren aan de slag was sinds die zender de uitzendingen van Holland Centraal overnam. Bij zijn officiële afscheid, gistermiddag in de Oude Tol in zijn woonplaats Sassemheim werd hij door loco-burgemeester Leo van der Zon verrast met een Koninklijke onderscheiding. Co gaat voortaan als Lid in de Orde van Oranje-Nassau door het leven.

Hij kreeg de onderscheiding voor zijn grote verdienste als presentator bij Omroep Holland Centraal, als begeleider van vele beginnende journalisten en als promotor van de Leidse Jazz.

Co Snel is als radiomaker niet voor de luisteraars verloren. Als hobby blijft hij wekelijks achter de microfoon plaatsnemen. Niet alleen bij Unity, maar ook bij RTV Katwijk en Omroep Rijnwoude. Co Snel begon zijn radiocarriëre begin jaren 80 bij de Haagse piratenzender Hofstad Radio. Daar presenteerde hij onder de naam Erwin Floor.

Leiden Regio


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×