Uitbundige start Leidse Waterbussen

Gisteren werd de start van de Leidse Waterbussen uitbundig gevierd. Nadat de watertaxi’s uit het stadsbeeld zijn verdwenen, wilde De Leidse Rederij de Sleutelstad weer ‘op het water zetten’ en liet deze winter drie skûtsjes bouwen, die dienst zullen doen als waterbussen. Ruim 200 genodigden, waaronder 80 winnaars van de kerstboomactie van Peter Labruyere, lieten zich door de wateren van Leiden voeren, waarbij de toevoer van drankjes en bitterballen goed geregeld was. De Cocos Macroon en Wattanjuh maakten hun eerste, feestelijke vaart en de dag werd afgesloten met een uitgebreide barbecue op de Apothekersdijk. De muzikale omlijsting was in handen van de band Ramp Scenario. Voor € 7,50 kan men de hele dag onbeperkt reizen met de waterbussen, waar men overal kan opstappen. Emile van Aelst was van de partij en maakte een fotoreportage. ILoveLeiden.com was erbij voor een videoverslag.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×