VVD: "Brief aan onderhandelaars provinciebestuur slappe hap"

Vrijdag stuurde het Leidse college een brief aan de, toen nog, informateur Bruins die bezig was om te onderzoeken met welke partijen het beste een nieuw provinciebestuur gevormd kan worden. In die brief vroeg het Leidse stadsbestuur aandacht voor zaken als de Leidse kenniseconomie, de jeugdzorg en de bereikbaarheid van de sleutelstad. “Prima om voor Leiden te lobbyen,” zo vindt VVD-fractievoorzitter Paul Laudy, maar waarom dan met zo’n merkwaardige en slappe brief vol obligate teksten en andere algemeenheden. “Voor Leiden belangrijke projecten als de Rijnlandroute en de RijnGouwelijn worden nieteens bij naam genoemd.” De VVD-voorman vond het allemaal veel te dun en daardoor een gemiste kans. Ook vroeg hij zich af waarom de brief niet in overleg met de gemeenteraad is opgesteld.

Wethouder Robert Strijk (D66, bereikbaarheid) trok het boetekleed aan. “De brief had inderdaad wel wat scherper gekund,” zo vindt ook de wethouder achteraf. Wel gaf hij aan dat de brief maar een klein onderdeel is van de Leidse lobby en dat persoonlijke contacten met de provinciale politici veel belangrijker zijn om de Leidse belangen goed onder het voetlicht te brengen: “En die contacten zijn er volop.” Ook gaf hij toe dat hij de raad beter wel bij de inhoud van het Leidse wensenlijstje had kunnen betrekken. Voor de VVD was dat voor dit moment voldoende deemoed. De partij van Laudy houdt het bij de hoop op meer scherpte in de toekomst.

In het Provinciehuis onderhandelen dezelfde partijen als degenen die in Leiden het bestuur vormen over het vormen van een coalitie. Dat zijn de VVD, het CDA, D66 en de SP.

Leiden Regio


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×