Orgelconcert Waalse Kerk en Lokhorstkerk

Volgende week zaterdag kunnen orgelliefhebbers genieten van een wandelconcert, waarbij de orgels van de Lokhorstkerk en Waalse Kerk bespeeld worden. Het concert begint om 16.30 uur in de Waalse Kerk aan Breestraat 62, waar de organisten Yu Nagayama en Dick Koomans op het monumentale barokorgel uit 1746, werken van onder andere J.P. Sweelinck, H. Scheidemann en J. Pachelbel laten horen. Rond 17.00 uur wordt het concert voortgezet in de Lokhorstkerk aan Pieterskerkstraat 1, waar de twee organisten uit het rococo-orgel uit 1774/1807 werken van onder meer C.Ph.E. Bach. J. Haydn en W.A. Mozart toveren.

De toegang tot het concert is gratis. Na afloop is er een collecte. De aanwezigen kunnen voorzien van een kopje koffie of thee met elkaar napraten.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×