Eigenaar Richard van Leeuwen ziet de transformatie van 'zijn' City Hall helemaal zitten. "Leiden was wel weer eens toe aan iets nieuws." (Foto: Chris de Waard).

Restaurant City Hall wordt Italiaanse bistro

Gisteren zijn ze begonnen en half april moet het resultaat al te zien en te proeven zijn. City Hall, het strakke hippe restaurant onder het stadhuis, ondergaat een metamorfose. “Maar hip blijft het wel,” zo verzekert manager Rob van Wijnen die de nieuwe bar-bistro gaat leiden. “Het moet een laagdrempelig restaurant worden waar mensen voor niet al te veel geld een lekkere italiaanse maaltijd kunnen nuttigen. Maar ook pizza’s en pasta’s krijgen een plekje op de kaart.” Niet alleen de naam en de menukaart verandert. Ook de binnenkant krijgt een passende uitstraling. Met gebakken tegeltjes tegen de nu nog strakwitte pilaren en een grote open keuken met een zeven meter hoge kast vol lekkernijen die de eetlust moeten opwekken. Daarvoor dienen ook de rijen italiaanse hammen die opgehangen worden. Van Wijnen: “Als mensen naar een restaurant gaan, willen ze eten zien.”

Het bovenzaaltje dat tot nog toe nog vooral werd gebruikt voor borrels en recepties wordt nu echt bij het restaurant getrokken. Met een eigen ingang aan de Breestraat. Van Leeuwen: “We hebben daar in principe de mooiste entree van Leiden, maar dat benutten we nu helemaal niet. Je ziet mensen vaak aarzelend kijken of ze al bij de ingang van het stadhuis zijn. Dat gaat dus veranderen. Als je op de Breestraat loopt, is het over twee weken meteen duidelijk dat daar een gezellige bistro is gevestigd.”

City Hall blijft, net als in het verleden, zeven dagen per week open. En ook met de sluitingstijd, vooral die van de keuken, willen Van Leeuwen en Van Wijnen niet al te rigide omgaan. “De keuken om half tien of tien uur dicht? Dat is niet meer van deze tijd.” Half april start het nieuwe restaurant met proefdraaien, kort na Koninginnedag volgt de officiële opening. “Misschien wel met een Bunga Bungaparty waar een Berlusconi een lintje mag knippen,” knipoogt Van Leeuwen.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×