(Foto: PR.)

Sisi’s passie voor het Oude Griekenland

Sisi, Keizerin Elisabeth van Oostenrijk ( 1837-1898), was ongelukkig aan het Weense hof en liet op Corfu het ‘Achilleion’ bouwen. Het romantische paleis was geheel opgetrokken in classicistische stijl en versierd met beelden en wandschilderingen van Griekse goden. Een levensgroot beeld van de tragische en eigenzinnige held Achilles stond in de paleistuin. Sisi, bekend geworden bij het grote publiek door de vertolking van haar persoon door filmster Romy Schneider, deelde haar passie voor de klassieke oudheid met de Duitse Keizer Wilhelm II. Lang heeft zij helaas niet van kunnen genieten van haar Griekse paleis, want acht jaar later werd zij in Genève vermoord door een anarchist. In Rijksmuseum van Oudheden is deze Keizerlijke droom vanaf 13 april te bewonderen: de metershoge wanden zijn opgetrokken uit reproducties van aquarellen met idyllische vergezichten op Corfu en het Achilleion. Daarnaast zijn onder andere diverse vazen, snuisterijen en meubelstukken, die ooit Sisi’s paleizen sierden, foto’s, dichtbundels en een selectie uit haar persoonlijke archeologische collectie tentoongesteld.

De tentoonstelling is te zien tot en met 11 september. Daarnaast worden verschillende activiteiten rond dit thema georganiseerd.

Meer info: www.rmo.nl

Cultuur


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×