Planetree Award voor Leythenrode

Afdeling De Does van Verpleeghuis Leythenrode, heeft de Spirit of Planetree Nederland 2011 Award gewonnen. Planetree is een manier van zorgen waarbij de mens centraal staat. Het gaat daarbij niet alleen om medische en verpleegkundige zorg, maar ook om het welzijn van cliënten en medewerkers. Planetree Nederland beoordeelde verschillende Planetree projecten in Nederland op positieve effecten voor cliënten en/of medewerkers, vernieuwing, overdraagbaarheid en actualiteit. Afdeling De Does van Leythenrode viel in de prijzen, omdat deze afdeling cliënten betrekt bij de werving en selectie van nieuw personeel. Op afdeling De Does wonen cliënten met chronische lichamelijke problemen, die daardoor intensieve zorg nodig hebben. Omdat je volgens leidinggevende van de Does Wilma Diepenbroek, “niet zomaar iedereen in je huis uitnodigt”, betrekt zij de patiënten nauw bij de werving- en selectie van personeel. De bewoners nemen actief deel aan de sollicitatiegesprekken en bepalen op deze manier mede wie er in hun woonomgeving komt werken.

Geen categorie


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×