15 Holland Rijnland gemeenten: één agenda

Onder de titel: ‘Focus 2014’ hebben 15 Holland Rijnland gemeenten één strategische agenda opgesteld. Voorzitter Henri Lenferink is tevreden met dit resultaat en zei hierover: “Dat is een bijzondere prestatie waar we als jonge regio met nieuwe partners bijzonder trots op kunnen zijn. Met deze agenda zijn strategische keuzes voor de toekomst van de regio gemaakt op het gebied van ruimte, natuur en landschap, infrastructuur, wonen, economie en de sociale agenda. Met ‘Focus 2014’ laat de regio dus zien wat het in deze bestuursperiode wil bereiken en hoe dat gaat gebeuren.” Sinds 1 april vorig jaar hebben Alphen aan den Rijn , Nieuwkoop en Rijnwoude zich bij de regio aangesloten, waardoor het totaal op 15 gemeenten is gekomen met tezamen ruim een half miljoen inwoners. In ‘Focus 2014’ staan de strategische uitgangspunten van een gezamenlijke en geïntegreerde agenda voor de hele regio.

Belangrijke punten van de gezamenlijke agenda zijn onder ander: ‘ Betere mobiliteit en bereikbaarheid’, ‘Top-woonregio’, ‘ Versterking economische kennisclusters’, ‘Groene Ruimte’, ‘ Zorg, werk en onderwijs’.

Meer info: www.hollandrijnland.net

Leiden Regio


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×