Zernikedreef voor ruim miljoen op de schop

Aan de Zernikedreef gaat voor ruim een miljoen versleuteld worden. De gemeente heeft 1.300.000 euro subsidie gekregen van de provincie, tenbehoeve van herstructurering van de Zernikedreef in het Bio Science Park. Dit geld is beschikbaar gesteld, naar aanleiding van een aanvraag van de gemeente, universiteit en ondernemersvereniging. Met de subsidie gaat de gemeente op basis van het stedenbouwkundig masterplan ‘De Hollandse Campus’ de Zernikedreef en een stukje Einsteinweg aanpakken. Het wegprofiel van de Zernikedreef zal worden verruimd, waardoor een betere landschappelijke weginrichting mogelijk moet worden gemaakt. Verder zal de gemeente Het kruispunt Zernikedreef – Einsteinweg reconstrueren, zodat dit overzichtelijker en verkeersveiliger wordt. Ook zal de gemeente Het kruispunt Einsteinweg – Plesmanlaan reconstrueren, zodat de capaciteit wordt vergroot. Daarnaast komt er meer bedrijfsruimte. Het komend jaar wordt in overleg met aangrenzende grondeigenaren een ontwerp voor de wegreconstructies gemaakt. De gemeente wil de werkzaamheden in het park vooruitlopend op, of gelijktijdig met de aanleg van de RijnGouwelijn uitvoeren.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×