Neuzen in restauratieatelier Boerhaave

Nieuwsgierigen krijgen binnenkort de kans om rond te neuzen in het restauratieatelier van Museum Boerhaave. Tijdens het Museumweekend op zaterdag 2 en zondag 3 april, toont restaurator Paul Steenhorst bezoekers de ateliers, die gevestigd zijn in het voormalige 17e-eeuwse turfpakhuis. Hij laat daar zien hoe de restauratie van De Leidse Sphaera vordert. Dit planetarium is één van de eerste modellen ter wereld met de zon in het centrum – in plaats van de aarde – en een pronkstuk uit de collectie van het museum. Ook geeft hij uitleg over de beroemde 17e-eeuwse microscoopjes van Van Leeuwenhoek en de moderne replica’s die onlangs op het atelier gemaakt zijn. 

Tijdens het Museumweekend is er bij Boerhaave nog veel meer te doen. Zo kunnen kinderen in het Anatomisch Theater samen met een clown een ontdekkingsreis door het lichaam maken. Onderweg zal er veel worden gelachen.

Conservator dr. Mieneke te Hennepe zal ter gelegenheid van de voorstelling “Say Cheese! De kracht van de mond” vertellen over de verzorging van de mond, vanaf de tijd van Napoleon tot de perfecte lach van nu. Ze laat zien dat mondzorg en de lach samenhangen met idealen over schoonheid en gezondheid. Een mondhygiënist van de Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten geeft gratis advies. Kinderen kunnen tandpasta en lipglos maken, of een tandendoosje beschilderen.

Meer over de activiteiten tijdens het gratis Museumweekend staat op www.museumboerhaave.nl

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×