Ruim 4000 deelnemers jubileumeditie Joop Zoetemelk Classic

Afgelopen zaterdag hebben 4256 fietsers meegedaan met de jubileumeditie van de Joop Zoetemelk Classic. Vorig jaar waren dat nog zo’n 3000, een stijging van 40%! In de vroege ochtend was het nog wat mistig, maar al snel scheen een vriendelijk lentezonnetje boven het parcours door het Groene Hart. 3500 krentenbollen en 3800 bananen had de organisatie ingekocht tegen de hongerklop en die gingen er goed in bij de enthousiaste deelnemers. Joop Zoetemelk en wethouder Frank de Wit gaven samen om 08.30 uur het officiële startschot. Op een paar kleine valpartijtjes na, verliep de toer zonder incidenten. Vlak voor de finish moesten alle deelnemers de Bult van Roomburg op, die voor deze gelegenheid was omgedoopt tot ‘Col du Bourg à la Crème’. Meer info: www.swift-joopzoetemelkclassic.nl (Foto: PR.)

Sport


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×