Exodus Leiden zet zich in voor kindergevangenis Kampala

In het kader van de landelijke Vrijwilligersdag NL Doet, hebben bewoners en oud-bewoners van Exodus Leiden aandacht gevraagd voor een project in Kampala (Oeganda). Exodus begeleidt ex-gedetineerden op weg naar de toekomst en weet als geen ander hoe belangrijk het kindergevangenis project in Kampala is, waar 300 kinderen tussen de 3 en 17 jaar onder erbarmelijke toestanden zijn opgesloten. Bewoners van studentenhuis Doedoleith, 30 vrijwilligers van ROC Leiden en het ID College hebben gezamenlijk NL Doet aangegrepen om de mensen van Exodus hierbij te helpen. De enthousiaste vrijwilligers verkochten 300 gerbera’s, overeenkomstig het aantal opgesloten kinderen. Met deze bloemenactie werd € 200 opgehaald. De verkochte bloemen werden vervolgens als attentie afgeleverd bij Hospice Issoria, ’t huis op de Waard en de Lorentzhof. Vervolgens trokken de vrijwilligers door de stad met een opvallend gevangenisbusje en deelden folders uit. (Enkele vrijwilligers bij het gevangenisbusje Foto: PR.)

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×