Scholieren wandelen voor water

Jaarlijks organiseert de organisatie Aqua for All een landelijke campagne onder de naam `Wandelen voor Water’ in de week van de Wereld Waterdag, die op 22 maart plaatsvindt. Tijdens die campagne ervaren basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 wat leeftijdgenootjes in ontwikkelingslanden moeten doen om aan drinkwater te komen: gemiddeld 6 kilometer wandelen met 6 liter water op hun rug. Dit jaar doen leerlingen mee van de Leidse Obs Anne Frankschool en de Lucas van Leyden School. Ook leerlingen van de Leiderdorpse Daltonschool zijn van de partij. De kinderen laten zich sponsoren door familie en vrienden en schenken de opbrengst van de 6 kilometer lange tocht aan de Nederlandse stichting Tenda Pamoja Kenia. Die stichting gebruikt het geld voor projecten in Kenia om daar de voorzieningen voor drinkwater en sanitair te verbeteren. Zo worden er onder meer toiletten gebouwd bij enkele basisscholen en wordt bij een andere school een systeem voor het opvangen van regenwater aangelegd.

Voorafgaand aan de sponsorloop worden op school gastlessen over water gegeven door bestuursleden van de stichting Tenda Pamoja Kenia, die in het grensgebied van Kenia en Tanzania tientallen scholen ondersteunt.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×