Professor Dr. Alex van Belkum, foto: PR.

Jarige Professorenwijk organiseert serie lezingen door professoren

In kader van de 75-jarige jubileumviering van de Leidse Professorenwijk organiseert de wijkvereniging een serie lezingen. De lezingen worden gehouden door professoren van nu, die in de Professoren- of Burgemeesterswijk wonen. Op zondag 20 maart houdt professor Dr. Alex van Belkum een interessante lezing over het onderwerp ‘Falende infectiebestrijding’. Van Belkum was tot voor kort hoogleraar Moleculaire Microbiologie aan het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Hij studeerde biochemie en moleculaire microbiologie en promoveerde in beide vakgebieden. Hij is expert op gebied van infectieziekten en werkte onder meer in de academische ziekenhuizen in Leiden, Delft en Oxford UK.

De lezing vindt plaats in de Oud Katholieke kerk, hoek Cronesteynkade/Zoeterwoudsesingel, en start om 15.00 uur. Na afloop kan men vragen stellen. De toegang is gratis.

Deze lezing is de tweede in de serie Professorenlezingen. De volgende worden gehouden op 29 mei en 28 augustus.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×