Foto: RAP.

Duurzaamheid Derde Wereld belicht bij RAP

Op donderdag 10 maart houden Ashok Bhalotra en Vincent van der Meulen een lezing in RAP Architectuurcentrum over Duurzaamheid in de Derde Wereld. Bhalotra, afkomstig uit India, is architect en stedenbouwkundige en is in Nederland onder andere bekend geworden met ontwerpen als ‘Stad van de Zon’ en de wijk Kattenbroek in Amersfoort. Van der Meulen is sinds 2010 ‘associated partner’ bij bureau Kraaijvanger • Urbis. Hij won diverse prijzen met zijn baanbrekende innovaties, zoals een drijvende energieneutrale woning en ‘Open Source Houses’ die gebaseerd zijn op acht principes, waaronder: modulaire bouwmethodes, locaal implementeerbaar, slim gebruik van klimaattoepassingen en groeimogelijkheden voor de toekomstige bewoners. De eerste woningen worden in 2011 in Ghana gebouwd. Alle ontwerpen zullen vrij toegankelijk zijn op het Open Source platform. Beide lezingen worden gevolgd door een discussie onder leiding van Peter van Swieten.
Update: In verband met de verwachte toeloop is de lezingenavond verplaatst naar de Tuinzaal van de Burcht (Burgsteeg 14 in Leiden).

De avond begint 20.00 u, de zaal is om 19.30 u open. Meer info: www.rapsite.nl

Cultuur


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×