Casper Faassen, foto: PR.

12 actuele Leidse interpretaties van ‘t Laatste Oordeel’

12 bekende Leidse kunstenaars lieten zich inspireren door ’t Laatste Oordeel’ van Lucas van Leyden en geven hun eigen interpretatie weer. Het resultaat is te zien in een bijzonder tentoonstelling, die de initiatiefnemers van het project, Allart Lakke en Casper Faassen, liever een ‘show’ noemen. De kunstwerken zijn in diverse disciplines uitgevoerd. ”Wat rest er van het geloof in het laatste oordeel in onze hedendaagse wereld?” is de centrale vraag waarmee de Leidse kunstenaars van nu kijken naar Van Leydens beroemde drieluik.

De deelnemende kunstenaars zijn: Maurice Braspenning, Hans de Bruijn, Gijs Donker, Hanneke Francken, Marjolein van Haasteren, Onno S. /Allart L. , Maayke Schuitema, Thomas Raat, Johan Scherft, Guido Winkler, Izaak Zwartjes en Casper Faassen.

De ‘show’ wordt geopend door dichter Ilja Leonard Pfeijffer op 26 maart om 20.00 uur en is te zien tot en met 1 mei.
De begeleidende exclusieve publicatie, met bijdragen van Onno Blom en Meta Knol, is in een beperkte oplage van 500 stuks verkrijgbaar in Scheltema.

Meer info: www.scheltema.nu en www.lovl.nl

Cultuur Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×