Leidse huurdersorganisaties vrezen uitverkoop sociale huurwoningen

De Federatie van Huurdersorganisaties van Leiden en Omstreken (FHLO) heeft een brandbrief gestuurd naar de politieke partijen. daarin vragen de huurders om een socialer woningbeleid. “De Leidse sociale woningmarkt dreigt als gevolg van aangekondigde nieuwe maatregelen van rijksoverheid en corporaties finaal vast te lopen. Wie een huurwoning zoekt moet jaren wachten. Wie al een huurwoning heeft kan niet zomaar doorstromen, niet alleen vanwege het beperkte aanbod, maar ook omdat dan een fors hogere huur betaald moet worden, terwijl op de huurtoeslag wordt bezuinigd.” De FHLO hoopt dat de nieuwe Eerste Kamer de aangekondigde maatregelen naar de prullenbak verwijst. “Door de aangekondigde regeringsmaatregelen is gedeeltelijke uitverkoop van de sociale huurvoorraad door de woningbouwverenigingen onontkoombaar,” zo vrezen de Leidse huurders.

Leiden Regio


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×