HOPE XXL op Vlietland College

Gisteren nam het Vlietland College deel aan HOPE XXL. Dit is een project dat twee jaar geleden is opgestart door een groep van tien jongeren, en is uitgegroeid tot een landelijk programma. De leerlingen van het Vlietland hebben zich gisteren gebogen over de thema’s: duurzaamheid, oorlog & vrede, economie en ontwikkelingssamenwerking. Deze thema’s komen terug in de Liemers List, het discussiemanifest van HOPE XXL. De dag werd afgesloten met een debat met wethouder Jan-Jaap de Haan, die de leerlingen uit 3mavo en 4vwo vertelden over de stedenbanden die Leiden heeft met plaatsen in ontwikkelingslanden. Toen de wethouder vertelde over zijn bezoek aan Afrika, hingen de leerlingen aan zijn lippen. De scholieren kwamen ook zelf aan het woord en gaven hun mening over de thema’s.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×