‘Denken over dieren door de eeuwen heen’ belicht door Erno Eskens

Filosoof Erno Eskens houdt een interessante lezing ‘denken over dieren door de eeuwen heen’. Eskens laat aan de hand van schilderijen en andere afbeeldingen zien hoe dit denken over dieren in de loop van de eeuwen is veranderd. Zo komt onder andere de symboliek van paardenspannen en slangen aan bod en geeft hij uitleg aan de opkomst van de kat als huisdier en het verdwijnen van de varkens uit het straatbeeld. De opmars van de status van het dier blijkt nauw samen te hangen met veranderende mensvisies en nieuwe politieke stellingnames.

De lezing vindt morgenavond om 19.30 uur plaats in het Lipsiusgebouw Universiteit Leiden.
De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×