Commissievergaderingen Provinciale Staten in beeld

Woensdag stemden alle partijen in met een motie van VVD-Statenlid Rense Weide, om de commissievergaderingen van de Provinciale Staten voortaan in beeld en geluid beschikbaar te stellen op internet. De plenaire vergaderingen van de Provinciale Staten zijn al via internet te volgen. Wie de commissievergaderingen wil volgen, moet echter fysiek bij de overleggen aanwezig zijn. Weide vindt dit vreemd: “Deze vergaderingen vormen juist een belangrijk deel van de parlementaire besluitvorming in de Staten.” Hij wil dan ook dat er in de Landschapszaal, waar de vergaderingen plaatsvinden, een camera geplaatst wordt. De griffie van de Staten gaat uitzoeken wat de kosten zijn. Voor 1 april krijgen de nieuw gekozen Statenleden het kostenplaatje te zien.  

Geen categorie


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×