Franssen krijgt 'concurrentie' van jeugdcommissaris

De Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, Jan Franssen, krijgt ‘concurrentie’. Provinciale Staten van Zuid-Holland hebben de 14-jarige Jeanine Wols uit Streefkerk gekozen tot jeugdcommissaris. Zuid-Holland is de eerste provincie die een jeugdcommissaris heeft ingesteld. De jeugdcommissaris zal fungeren als schakel tussen de provincie en de jeugd in Zuid-Holland. In juni wordt Jeanine Wols officieel geïnstalleerd worden tijdens de vergadering van Provinciale Staten.

Video: RTV Rijnmond.

Jeanine Wols is jeugdcommissaris voor de duur van het schooljaar 2011-2012. Ze is gekozen uit zes kandidaten die tijdens de Statenvergadering van 23 februari elk in een korte presentatie aangaven waarom zij de meest geschikte kandidaat zouden zijn.

Het idee om een jeugdcommissaris te kiezen, is ontstaan tijdens het Provinciaal Debat dat de NJR (Nationale Jeugdraad) eind vorig jaar in Zuid-Holland organiseerde. De deelnemende jongeren kwamen toen zelf met het idee om een jeugdcommissaris in te stellen.

Leiden Regio


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×