Zes Leidenaren vast voor meerdere woninginbraken en diefstallen

Op 30 januari en 2 februari werden zes Leidse verdachten, tussen de 17 en 32 jaar aangehouden. Vijf van de zes verdachten zijn inmiddels voor de raadkamer verschenen. De raadkamer besloot dat de vier meerderjarige verdachten 90 dagen langer in voorlopige hechtenis moeten blijven. De 17-jarige verdachte moet 30 dagen langer vast blijven zitten. Met de aanhouding van de zes mannen denkt de politie Hollands Midden meerdere woninginbraken en diefstallen te hebben opgelost.

Via een ander onderzoek naar heling van een in Duitsland gestolen motor, kwam de politie deze verdachten van de woninginbraken en diefstallen op het spoor. De verklaringen van een van de aangehouden verdachten leidden vervolgens tot het onderzoek naar een reeks andere strafbare feiten, waaronder de vijf woninginbraken in de Hofjes vlakbij de Boshuizerkade.

Daarnaast worden de Leidenaren verdacht van brandstichting tijdens de jaarwisseling in een loods aan het Kiljanpad in Leiden. Vier van hen werden daarna bij een inbraak in een school aan de Vijf Meilaan op heterdaad betrapt en opgepakt.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×