Beleidskader Winkelvoorzieningen Binnenstad vrijgegeven

Het college heeft het Beleidskader Winkelvoorzieningen Binnenstad voor inspraak vrijgegeven. Dit kader moet er toe gaan leiden dat de binnenstad in 2020 bekend staat om zijn gevarieerde en kwalitatief hoogwaardige winkelaanbod. Winkelen in Leiden moet, als het aan burgemeester en wethouders ligt, een belevenis zijn. In het beleidskader Winkelvoorzieningen Binnenstad ligt de focus op twee gebieden. Het eerste is het kernwinkelgebied met bekende winkels in het hart van de stad, zoals de Haarlemmerstraat en Donkersteeg. Het tweede gebied is het zwerfmilieu waarin kleinere winkels samengaan met historie en horeca. De twee gebieden moeten extra aantrekkelijk gemaakt worden door verruiming van de mogelijkheden voor winkels, het behoud van historische gevels en een betere bezoekerspromotie.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×