Provocerende stellingen bij Onderwijsdebat LUMC

Tijdens het MFLS Onderwijsdebat dat komende woensdag in het LUMC gehouden wordt, gaan docenten en studenten met elkaar in discussie aan de hand van vier provocerende stellingen rondom het wetenschappelijk onderwijs. Deelnemers zijn docenten en studenten van de studies Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen. Ook het publiek wordt actief bij de discussies betrokken, onder andere met behulp van stemkastjes. Het debat heeft de stijl van het Lagerhuis, met per stelling twee opponenten die elkaar en het publiek uitdagen tot een levendige discussie.

Onder de deelnemende docenten bevinden zich prof. dr. George Maat van de afdeling Anatomie en prof. dr. Onno Buruma, oud-voorzitter van de Raad van Bestuur van het LUMC. Ook Sylvia Vink, onderwijskundige en lid van de Task Force Curriculumherziening Geneeskunde, en Harmen Joustra, coördinator van het Science Based Business cursusprogramma voor bètastudenten zullen een stelling verdedigen. Het voorzitterschap is in handen van prof. dr. Pieter Hiemstra, voorzitter van de Opleidingscommissie Biomedische Wetenschappen. Aan het einde van het debat zal de voorzitter van de jury, decaan prof. dr. Eduard Klasen, een prijs uitreiken aan de best debatterende student en docent.

Stelling die aan de orde kan komen, is bijvoorbeeld `Het LUMC zou bij decentrale selectie voor Geneeskunde primair moeten selecteren op sociale vaardigheden.’

Het debat vindt plaats in de foyer van Gebouw 3 van het LUMC en begint om 17.00 uur. Belangstellenden zijn welkom.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×