Zuid-Hollander slecht af qua wegenbelasting

Automobilisten in Zuid-Holland betalen de meeste wegenbelasting van Nederland. Voor een Volkswagen op benzine betalen Zuid-Hollanders jaarlijks 592 euro, Limburg volgt met 560 euro, zo blijkt uit een inventarisatie van de Volkskrant. De hoogte varieert per provincie door de provinciale belasting op auto’s, de zogenoemde opcenten. Zuid-Holland is ook de snelste stijger als het om de opcenten gaat. De toename was 29,6 procent. Andere provincies hoefden door de verkoop van energiebedrijven niet zo hard op zoek naar andere inkomstenbronnen. De verhoging in Zuid-Holland is vlak na de vorige verkiezingen afgesproken door het college van CDA, VVD, PvdA en ChristenUnie. Noord-Holland is het goedkoopste van alle provincies. Om die reden hebben ook de meeste autoleasebedrijven hun hoofdvestiging in die provincie.

Regio


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×